miercuri, 9 septembrie 2015

Alexandra Ripley (1934-2004)

  
      Alexandra Ripley s-a nascut la data de 8 ianuarie 1934, in Charleston, Carolina. Parintii sai au fost Alexandru si Elizabeth Braid. 
        A fost o scriitoare americana, cunoscuta ca fiind autoarea romanului "Scarlett" (1991), continuarea celebrului roman "Pe aripile vantului" (1936) al lui Margaret Mitchell. 
        Alexandra Ripley a urmat scoala  Ashley Hall din Charleston, iar in anul 1955 a absolvit colegiul Vassar, cu specializare in limba rusa.
         Inainte de a incepe sa scrie a lucrat ca director de publicitate.
        Primul sau roman a fost "Who's the Lady in the President's Bed?" publicat in anul 1972, sub pseudonimul  B. K. Ripley.
        Printre scrierile sale se numara: "Charleston" (1981), "On Leaving Charleston " (1984), "The Time Returns" (1985), "New Orleans Legacy" (1987),  ''From Fields of Gold'' (1994), ''A Love Divine'' (1996), un roman despre Iosif din Arimateea, etc.
        Alexandra Ripley a fost casatorita de trei ori: cu Leonard Ripley, inginer la Elektra Records, cu Thomas Garlock, si cu John Graham, profesor la Universitatea din Virginia. A avut doua fete cu primul sau sot, Leonard Ripley.
        Scriitoarea a decedat la data de 10 ianuarie 2004, la Richmond, Virginia. 


         Scarlett (1991)
     
        Romanul "Scarlett"  a fost publicat de catre Alexandra Ripley in anul 1991. Este o continuare a celebrului roman "Pe aripile vantului" al lui Margaret Mitchell.
         Romanul lui Margaret Mitchell ne lasa la final intr-o stare de incertitudine. "Pe aripile vantului" se incheie in momentul in care Rhett Butler o paraseste pe Scarlett, iar aceasta isi aduna puterile si se gandeste ca va reusi sa-l recucereasca, afirmand plina de speranta: "e si maine o zi!".
        In "Scarlett", eroina sufera o mare schimbare, transformandu-se dintr-o fetita rasfatata si incapatanata intr-o femeie responsabila.
        Romanul reia actiunea din momentul in care Rhett o paraseste pe Scarlett, Melanie moare iar Ashley, cel dupa care a tanjit atatia ani, e liber pentru ea. Insa, in aceste momente, Scarlett realizeaza ca iubirea sa pentru Ashley a fost doar o obsesie, alimentata de faptul ca nu a putut fi al ei. Isi da seama ca cel pe care l-a iubit tot timpul a fost Rhett si hotaraste sa lupte pentru a-l aduce inapoi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu